Megrémít a vízböjt gondolata?

Teljesen természetes, hogy az első néhány vízböjtöd során félelmet érzel. Hiszen elődeinktől eltérően valószínűleg sohasem nélkülöztél ételt néhány óránál hosszabb ideig, néhány napról nem is beszélve. Az étel vigasz. Az étel élvezet. És igen, az étel függőség. Az étel megvonása érzelmi alapjaid elvesztését jelenti. Azt jelenti, hogy a saját két lábadon állva élj anélkül, hogy bármi másra tudnál támaszkodni.

Vajon megéri?

Feltétlenül! A vízböjt a lehető legalaposabban tisztítja meg a testedet (fizikailag) és a tudatodat (spirituálisan). Semmi más nem képes ilyen mértékben léted minden egyes sejtjét meggyógyítani.

Ezt a folyamatot nem mindig könnyű elkezdeni. Ahogyan az érzelmi feszültségekkel terhes mindennapi élet a fizikai testben feszültséget és fájdalmat okoz, az ellenkezője is megtörténik – és ugyanígy a vízböjtben a fizikai méregtelenítés szintén katalizálhatja az érzelmi méregtelenítést, különösen az első néhány vízböjt során. Mit jelent ez? Ahogyan a fizikai méregtelenítés a testi fájdalmakkal járhat amikor a mérgek felszabadulnak és kiürülnek, a vízböjtben az érzelmi és spirituális méregtelenítés szintén felszínre hozhatja a tudatalattiban eltemetett fájdalmas emlékeket és érzéseket.

A vízböjt lehetőséget teremt arra, hogy megszabadulj ezektől a rég elfeledett gátaktól – gátak, melyek különben akadályoznak abban, hogy jobban kihasználd emberi képességeidet és boldogabb legyél.

Az első lépés mindig a legnehezebb, de egy kis gyakorlással és tapasztalattal előre örülni fogsz a vízböjt által felszabadított anyagcserének. Az első néhány vízböjtkor tapasztalt fájdalmak megszűnnek, helyette fizikai testedben könnyűséget és energiát fogsz tapasztalni. Hasonlóképpen az első néhány vízböjt során tapasztalt érzelmi hullámzások fokozatosan átalakulnak egy mélyebb és világosabb tudatállapotba. Azok a tudatállapotok és jelenlevési formák, amiket a legtöbb ember csak meditáció közben tapasztal meg a böjt alatt teljesen természetessé válnak.

És megtapasztalod a szeretetet.

Ahogyan a fizikai és érzelmi gátakat kezded elengedni elkerülhetetlen a szeretet növekvő érzése. Önmagad és tested szeretete. A körülötted lévő világ szeretete. A mindenütt jelenlévő szeretet. Normális esetben a saját kis drámáink bezárnak feszültségektől terhes, görcsös kis életünkbe – közben persze túlzottan vakká válunk ahhoz, hogy ezt észrevegyük. De a szeretet mindig is itt van, mindig is itt volt, bennünk és körülöttünk. Amikor minden mást levetkőzöl, akkor ez az egy dolog marad. A vízböjtkor az étel megvonásával ezt a folyamatot katalizálod. Nem egy rossz ok elkezdeni, nem gondolod?

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s