Időpont: 2022. ápr. 30. – május 8. (9 nap / 8 éjszaka: érkezés 16.00 szombaton, indulás 13.00 vasárnap).
Helyszín: Kóspallag (Börzsöny), 9 km a Duna kanyartól
Ár: 110.000.-
Jelentkezés: lásd alább


Az elvonulás, bővebben:

spring retreat malnaskert 1A böjtöt a Börzsöny dimbes-dombos tájékán, Duna kanyartól csak 9 km-re fekvő Kóspallagon tartjuk. Szálláshelyünk a falu szélén található, nyitott nagy kertje egybeér a környező mezőkkel és a több kilométernyire elhúzódó erdőkkel. Több természetes forrás is található a közelben, ezekből tervezünk inni a vízböjt alatt.

A ház új, szauna és jakuzzi is helyben, melyek használata a méregtelenítési folyamatainkat segíti. Kétágyas, saját fürdőszobás szobákban lesz az elhelyezés, de felár ellenében pár egyágyas (saját fürdős) szoba is foglalható.


1. nap (szombat), a böjt elött:

Megérkezést követően, mielőtt a vízböjt elkezdődik, egy közös „utolsó vacsorát” elfogyasztunk. Ez lehetőséget teremt arra, hogy az előttünk álló egy hétre tudatosan búcsút vegyünk az ételtől, és mindenki önvizsgálatot végezhessen, mit érez ezzel kapcsolatban.


2.-8. nap (vasárnap-szombat), hétnapos vízböjt:

spring retreat kospallag 3.JPG
Erdei utak a környéken

Minden nap lazán strukturált- és szabadidő kombinációjából áll. A napi csoportos összejövetelek kivételével valamennyi program opcionális, ilyenkor a csoport tagjai körben ülve megbeszélik egymással a dolgok alakulását. Ezeknek a beszélgetéseknek a keretében lehetőséged nyílik arra, hogy megoszd a többiekkel, hogyan érzed magad fizikailag és érzelmileg egyaránt. Ha nem szeretnél, nem kell beszélned, de fontos a jelenléted ahhoz, hogy támogatni tudjuk egymást.

Egy vízböjtös elvonulásnak az egyik legfontosabb előnye éppen ebben rejlik: nem vagy egyedül. Ugyanabban a hajóban utazol, mint a veled együtt böjtölő társaid.

Mindannyian mindvégig segíteni fogjuk egymást, és az elvonulás végére gyakran mély barátságok szövődnek.

A gondolatok, érzelmek, lelki és fizikai állapotok közös napi megbeszélése illetve megosztása mellett, a következő opcionális programok közül lehet választani:

— Könnyű jóga/nyújtózás (naponta kétszer)
— Meditáció
— Csoportos beszélgetés: tapasztalatok megosztása (naponta kétszer)
— Séták a természetben
— A böjttel és a méregtelenítéssel kapcsolatos előadások
— Támogatás azoknak, akiknek nehézségei vannak 🙂

Az érdeklődők számára lehetőséget biztosítunk a következő gyakorlatok kipróbálására:

— Shanka prakshalana (jógikus béltisztítás)
— Szárazböjt
— Szauna és jakuzzi a mélyebb méregtelenítés érdekében


9. nap (vasárnap), a böjt után:

spring retreat kospallag 2A böjt egyik legnehezebb periódusa a böjtölést követő visszaállás a normális étkezésre. Ezt a szakaszt rettentő könnyű elszúrni rossz összetételű ételek fogyasztásával vagy falással, bingeléssel! Maga a hétnapos vízböjt péntek este befejeződik, és innentől kezdve arra összpontosítunk, hogy visszataláljunk az egészséges, hétköznapi étkezés útjára! Ebben az utolsó szakaszban lehetőség nyílik az alábbi tevékenységekben való részvételre:

— Az elvonulás kereteit követően a normális evésre való visszaállást segítő stratégiák
megbeszélése
— Felkészülés a hétköznapi életbe és társadalomba való visszatérésre
— További szaunazás révén a méregtelenítés folytatása

Az elvonulás utolsó 24 órás időszakában finoman feltámasztjuk az emésztőrendszert a
legmegfelelőbb smoothie-k és szilárd ételek fogyasztásával. Így az elvonulás végére képessé válsz az emésztési probléma nélküli hazatérésre!


Összefoglalva:

spring retreat malnaskert 2
A szálláshelyünk egyik szobája

Ha érdekel határaid feszegetése, a félelmeiddel vagy a függőségeiddel való szembesülés, ha szeretnél önmagad mélyebb megértése felé közelíteni, és ha már van előzetes böjtös tapasztalatod, akkor ez az elvonulás nagyon sokat adhat számodra. Én magam kiterjedt böjtös tapasztalattal rendelkezem, köztük 21-napos víz, ill. 5-napos száraz bojtökkel (se étel, se ital). Itt az évek során felhalmazott tudásomat osztom meg veletek.

Képek a tavalyi elvonulásról: ITT.


7-napos vízböjtökről általánosságban:

A 7-napos vízböjt azok számára kiváló lehetőség, akik mély testi tisztulásban érdekelnek. Legtöbbünk számára a 7-napos vízböjt évenkénti gyakorlása (egészséges életmóddal társítva) elegendő ahhoz, hogy egészségünket idős korunkig megőrízhessük. A vízböjt komolyabb egészségügyi problémákkal küzdők számára is hatásos gyógyulási módnak számít, és ez a 7-napos böjt erőteljes lendületet ad ennek az irányába. (Erről bővebben IDE KATTINTVA.)

spring retreat kospallag
Kóspallag

Előfeltételek:

Korábbi tapasztalat vagy (1) egynapos (36-órás) vízböjtökkel vagy (2) 10 napos Vipassana elvonulás. Kérlek írj e-mailt, ha bármilyen kétségeid, fenntartásaid lennének.
Javasolt: a 2020 márciusi heti órák, amelyeknek a témája a jógikus böjt és méregtelenítés.


Anyagiak:

Ár: 110.000.-
A résztvétel 50.000.-os vissza nem terítendő foglalóval biztosítható.

Az ár a szállást, az ételt (a böjt elött és utána), a foglalkozásokat (szaunázást is), az Áfát és az IFA-t tartalmazza
A friss forrásvizet pedig ingyen kapjuk 🙂

Jelentkezés és kérdések: