mugshot 2016 (cropped)

Tallis Barker (Shivantar) negyven éves korában kezdte meg a böjtölést. Néhány évvel korábban egy spirituális átváltozás érzékenyebbé tette teste szükségletei iránt, és azóta élvezi a böjtölést. Olyan eszköznek tekinti, mely a méregtelenítésen keresztül optimalizálja a fizikai egészségét, egyúttal kifejezi mélyebb énjének szabadságát. A böjtölés az egyik leghatékonyabb eszköz a test és a lélek megtisztítására és átalakítására. Hogy másokat is hozzásegítsen ehhez, a böjtölés mindkét aspektusára egyaránt fókuszáló workshop-okat és elvonulásokat szervez. Ha egyszer sikerül fizikailag méregteleníteni tested, megküzdeni az egóddal azáltal, hogy megvonod magadtól az ételt, és ha teljesen átadod magad a böjtölésnek, te is megismerheted azt egyetlen dolgot, ami megmarad: a feltételnélküli szeretetet, amely csendesen átszövi a létezés egészét.

Nemrég egy 21-napos vízböjtöt tartott.  Itt lehet megnézni róla egy bevezető videot.  Itt olvasható a naplója az egész élményről.

Tallis elkötelezett ultramaraton és terepfutó, akinek érdeklődése mind a fiziológiai mind a spirituális hasonlóságok kutatására irányul ––  így behatóan vizsgálja a böjtölés és az állóképességi (kitartási) sportágak közötti egyezőségeket, valamint az embernek mint futónak az evolúciós gyökereit az afrikai szavannán.

Amellett, hogy ’őrültségekkel’ foglalkozik, mint a böjtölés és a hosszútávfutás felesége és három gyermeke van, akik hozzásegítik ahhoz, hogy ne veszítse el realitásérzékét, a földön járjon. Szabadidejében több ’valódi’ munkája is van: meditáció, jóga oktató és klasszikus zongora tanár (amennyiben ezek valódi munkának tekinthetők!). Több zongora cd-t is felvett, valamint szerzője a Growing into Being: paths and practices towards enlightenment c. könyvnek. Jelenleg a lámpalázzal, a színpadi fellépéstől való félelemmel, illetve leküzdésük módjaival foglalkozó könyvén dolgozik. is the author of the book Growing into Being: paths and practices towards enlightenment.

www.tallisshivantar.com

title page (sidebar)Growing into Being – kapható itt